Nogle af tankerne bag…

Madborgerhuset er en non-profit forening, der har fokus på at fremme lokale, bæredygtige og miljøvenlige fødevarer. Foreningen holder til i Lynæs Købmandsgård, hvor der er fællesspisning hver torsdag, og henover året bliver der arrangeret forskellige madrelaterede arrangementer.

Madborgerhuset blev etableret i 2017 med støtte fra Miljøstyrelsen og fungerer som mødested for lokale producenter og forbrugere. Det er også medborgerhus for forbrugere med interesse for miljøvenlige fødevarer, og endelig er det en videnscentral for fx institutioner, der gerne vil lære mere om lokale, bæredygtige og miljøvenlige fødevarer.

Alle kan blive medlem af Madborgerhuset, og det er ganske gratis. Ved fællesspisning og andre arrangementer er der en deltagerbetaling fx i form af spisebilletter.

Madborgerhuset samarbejder bl.a. med fødevareproducenterne i det lokale netværk Spisekammer Halsnæs. Madborgerhuset har også indgået et strategisk samarbejde med Skolen ved Havet, så eleverne bruger Madborgerhuset som ‘skolekøkken’, ligesom foreningen laver forskellige fødevare-arrangementer for eleverne.